Privacybeleid

Als u bij ons een product bestelt, hebben wij uw gegevens nodig om uw bestelling te kunnen bezorgen. Ook als u een account heeft voor het downloaden van firmware updates, worden uw gegevens bij ons opgeslagen. Op deze pagina laten we u weten hoe we omgaan met uw gegevens. Wij zijn ons ervan bewust dat u vertrouwen in ons stelt en zien het als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen.

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vindt u steeds hier. We raden u aan om deze pagina regelmatig te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Versie 2.2. Deze pagina is voor het laatst aangepast op 5-7-2018.

Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens

JRS BV, gevestigd aan de Gravin Juliana van Stolberglaan 31-A3850, 2263AB, Leidschendam, is de verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens zoals beschreven in dit privacybeleid. De website www.jrseco.com is van JRS BV.

Toepasbaarheid van dit privacybeleid

Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die JRS BV verwerkt van iedereen die contact heeft (gehad) met JRS BV, zoals de bezoekers van onze website, klanten en zakelijke contactpersonen.

Definitie van persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot u als individu. U kunt hierbij denken aan naam, telefoonnummer, adres of e-mail adres. Maar ook gegevens die uniek zijn voor u zoals uw IP-adres, surfgedrag op onze website of bestelgeschiedenis.

Personen waarvan wij gegevens verwerken

Wij verwerken persoonsgegevens van iedereen die contact heeft met JRS BV. We ontvangen deze gegevens direct van u, wanneer u gebruik maakt van onze website of contact opneemt met de klantenservice. Soms ontvangen wij uw adresgegevens van derden als zij bij ons een bestelling plaatsen die direct naar u verzonden wordt.

Doel van het verzamelen van persoonsgegevens

Het verwerken van naam en adres, e-mail adres, telefoonnummer en betaalgegevens is een voorwaarde om een koopovereenkomst te kunnen sluiten en de orders te kunnen verzenden. Ook voor eventuele retouren of reparaties zijn deze gegevens nodig.

Wij informeren u via e-mail over Eco-wifi firmware (security) updates en andere belangrijke actuele informatie over de door u gekochte producten. Via onze nieuwsbrief informeren we u desgewenst over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het verminderen van elektromagnetische straling.

Wij verzamelen gegevens over het bezoekersgedrag op onze website om onze dienstverlening te kunnen verbeteren en om de beveiliging van onze website te kunnen waarborgen. Tot slot kunnen we u om een review vragen na aankoop van een product.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die de browser opslaat wanneer u onze webwinkel gebruikt. Er zijn daarnaast ook cookie-achtige technieken zoals web beacons en Local Storage. Op onze website worden cookies gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Het onthouden van de gekozen taal en munteenheid (aanpassingscookies voor gebruikersinterface)
  • Te onthouden dat u bent ingelogd (authenticatiecookie)
  • Te onthouden wat er in het winkelmandje is geplaatst en evt. op het verlanglijstje
  • Te meten hoe onze webwinkel wordt gebruikt (analytische cookies)

Soorten cookies

  • Functionele cookies zorgen ervoor dat de webwinkel correct functioneert. Dit omvat functionaliteiten zoals een artikel in het winkelwagentje leggen of het inloggen.
  • Met analytische cookies verzamelen wij informatie over hoe onze webwinkel gebruikt wordt. Door het websitegebruik te meten, kunnen we onze winkel blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers. De statistieken worden uitsluitend lokaal opgeslagen op onze server. Als u niet wilt dat wij uw zoek- en surfgedrag volgen kunt u deze cookies op onze website uitschakelen zoals verderop staat uitgelegd.
  • Marketingcookies – Wij maken geen gebruik van marketingcookies voor advertenties etc.

Browserinstellingen

Als u niet wilt dat websites cookies op uw computer kunnen opslaan, kunt u de instellingen van uw browser aanpassen. U kunt de instellingen zo aanpassen dat de browser alle cookies of alleen cookies van derde partijen weigert. Ook cookies die al geplaatst zijn, kunt u verwijderen middels ‘cookiehistorie verwijderen’. Als u alle cookies weigert in de browser werken veel websites niet goed meer. Het is daarom handiger om een browserplugin zoals Ghostery te gebruiken die trackers blokkeert.

Gegevens verzameld voor het optimaliseren van onze website

Wij willen onze producten graag zo goed mogelijk laten zien aan de bezoekers van onze website. Om de werking van onze website te optimaliseren verzamelen wij bezoekersstatistieken, en informatie van uw internetbrowser, het besturingssysteem en type apparaat waarmee u ons bezoekt.

Deze website maakt gebruik van cookies (bestanden die door de browser op uw computer worden geplaatst) voor functionele doeleinden, zoals bv. het onthouden van de ingestelde munteenheid, en voor het verzamelen van webstatistieken en surfgedrag op onze website.

We zorgen ervoor dat www.jrseco.com zo relevant mogelijk is door onze webshop af te stemmen op het zoek- en surfgedrag van onze klanten. Hiertoe verzamelen wij het zoek-, klik- en koopgedrag op onze website. Wij gebruiken deze gegevens om klantpatronen in beeld te brengen en hiermee de website te kunnen verbeteren. Het gaat hierbij niet om individuele klanten. De gegevens worden opgeslagen op onze eigen server en worden niet gedeeld met derden. Als u niet wilt dat wij uw zoek- en surfgedrag volgen op onze website kunt u hieronder het vinkje verwijderen:

Wij proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat embedded applicaties trackers plaatsen (bv. DoubleClick bij YouTube videos) maar we hebben hier niet altijd controle over. Om deze te blokkeren kunt u desgewenst een browserplugin zoals Ghostery gebruiken. Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacybeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing.

Gegevens voor marketing en klantonderzoek

Als u bij ons een product heeft gekocht waarvoor bijvoorbeeld een upgrade beschikbaar komt die u kunt kopen, of als er een verbeterde nieuwe versie uitkomt van het product, informeren wij u graag hierover per mail. Als u dit soort informatie liever niet ontvangt, kunt u zich hiervoor afmelden via de klantenservice.

Indien u ons hiervoor toestemming geeft door het vakje aan te vinken bij het afrekenen, kunnen wij u met enige regelmaat informeren met een nieuwsbrief. Zo nu en dan publiceren wij nieuwe (blog-)artikelen over ontwikkelingen op het gebied van het verminderen van elektromagnetische straling. Dit kan bijvoorbeeld een artikel over een wetenschappelijke publicatie zijn, nieuws vanuit overheden, of als er bijvoorbeeld een interessante documentaire uitkomt. U kunt zich hiervoor afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.

Om onze dienstverlening te verbeteren kunnen we uw gegevens (naam, telefoonnummer en e-mail) gebruiken om u vrijblijvend uit te nodigen voor een klantonderzoek. Op deze manier helpt u om onze producten nog beter te maken.

Een verzoek voor een woon- of werkplekmeting van elektromagnetische straling kan worden doorgezonden naar een collega-meetspecialist, indien JRS BV geen mogelijkheid heeft om op de gewenste termijn aan het verzoek te voldoen, of indien de betreffende meetspecialist dichter bij u in de buurt is gevestigd waardoor de reistijd korter is. JRS BV zal uitsluitend doorverwijzen naar meetspecialisten die voldoen aan het VEMES meetprotocol.

Communicatie

U kunt met onze klantenservice contact opnemen via de telefoon, via het contactformulier, of door een e-mail te sturen naar info@jrseco.com. Wanneer u contact met ons opneemt, bewaren we de communicatie met u zolang u klant bij ons bent. Zo kunnen we u een volgende keer sneller helpen door deze gegevens te bewaren.

Bewaartermijn van persoonsgegevens

We bewaren de persoonsgegevens uit bestellingen ten minste tijdens de garantieperiode voor het afhandelen van retouren, garantie en klachten. Voor producten waarvoor firmware updates uitkomen, bewaren we de gegevens gedurende de levenscyclus van het betreffende product waarover u door ons geïnformeerd wordt.

Zolang u een account heeft op onze website blijven uw gegevens blijven bij ons geregistreerd. U kunt uw account op ieder moment opheffen en de gegevens laten verwijderen door onze klantenservice een verzoek hiertoe te sturen. Zolang u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief bewaren wij uw e-mail adres en naam.

Tot slot zijn we wettelijk verplicht om de gegevens gerelateerd aan uw bestelling ten minste 7 jaar te bewaren voor de Belastingdienst.

Derde partijen waarmee persoonsgegevens gedeeld kunnen worden

Wij werken met externe dienstverleners om te helpen met verschillende dingen. Daarbij kunnen persoonsgegevens nodig zijn. We delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de dienstverlener voor ons uitvoert. Wanneer u een bestelling plaatst bij www.jrseco.com worden uw persoonsgegevens gedeeld met logistieke partners zoals Myparcel en PostNL om de verzending van de orders te kunnen verzorgen. Deze partijen ontvangen uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres om de bezorging te kunnen verwerken en u een mail te kunnen sturen met trackinginformatie van het pakketje.

We maken gebruik van de diensten van betaalproviders zoals Sisow en Paypal om de betalingen doorgang te kunnen laten vinden. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig om bijvoorbeeld een creditcard-betaling te kunnen verifiëren.

We verkopen uw gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen, en we sluiten overeenkomsten met de dienstverleners waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich voordoen als we hiertoe wettelijk verplicht zijn en bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst.

Toegang tot persoonsgegevens en beveiliging

JRS BV zorgt ervoor dat steeds alle relevante maatregelen worden genomen om ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te voorkomen. Wij gebruiken steeds de modernste beveiligingstechnieken om de persoonsgegevens veilig te bewaren. Uw persoonsgegevens worden bewaard conform EU-grondslagen zoals opgenomen in de AVG. Zelf bewaren we de gegevens op onze Nederlandse servers. Onze website is gehost bij een Nederlandse hosting-provider. Voor wat betreft de eerder genoemde derde partijen kan de opslag van de persoonsgegevens binnen de EU zijn of in landen met een passend beschermingsniveau zoals vastgesteld door de Europese Commissie. In enkele gevallen kan dit buiten de EU zijn, maar in alle gevallen conform het vastgestelde kader van de AVG.

Beveiliging van de website

In geval van een beveiligingsincident kunnen wij het IP-adres, de bezochte URLs en eventueel ingevulde formuliergegevens gebruiken om ongeautoriseerde toegang te onderzoeken. Deze gegevens kunnen automatisch gedeeld worden met een beveiligings-dienstverlener via onze website.

Persoonsgegevens van kinderen

Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Dit betekent dat het gebruik van de website door klanten jonger dan 18 jaar alleen is toegestaan met de nadrukkelijke toestemming van een ouder of voogd.

Uw rechten

Hieronder staan uw rechten vermeld in relatie tot het verwerken van uw persoonsgegevens:

  • Recht tot inzage in uw persoonsgegevens die bij JRS BV zijn geregistreerd.
  • Recht om rectificatie van incorrecte persoonsgegevens.
  • Recht om uw persoonsgegevens te laten wissen.
  • Recht om bezwaar te maken dat uw persoonsgegevens worden verwerkt voor marketingdoeleinden.
  • Recht op intrekken van de toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken.
  • Recht om uw persoonsgegevens over te dragen naar een andere dataverwerker in een standaard gestructureerd dataformaat.

Recht om een klacht in te dienen

U heeft het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan. Wanneer u een klacht heeft, neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier of telefonisch. U heeft tot slot ook het recht om zich te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen

Als u nog vragen hebt over de wijze waarop JRS BV met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice via het contactformulier of telefonisch. Wij helpen u graag.

Neem contact op